MaJic team terug uit Engeland

MaJic J/109MaJic J/109Na 2 intensieve dagen zijn Arnout, Gerard, Rob en Cornelis weer terug uit Engeland. De MaJic J/109 is klaargemaakt voor de overtocht van het kanaal naar Nederland eind juni. Alle zeilen zijn geselecteerd en er is getraind met de gennaker. Het laatste leverde spannende momenten op de Solent, het watersportwalhalla van Engeland. Niet alleen de stroming, maar ook de cruiseschepen, tankers en de (fast) ferry leverde veel gijp oefeningen op voor het team.

Onmiddelijk valt op hoe snel het varen met de gennaker onder de knie te krijgen is, ook short handed. Met een full crew zullen de manoeuvres alleen maar vlotter gaan. Iedereen moest nog wat wennen aan het grote stuurwiel maar het lijkt erop dat we een perfecte opvolger voor de J/35 hebben gevonden. De boot is ook heel logisch ingedeeld van binnen, waarmee iedereens verwachting duidelijk overtroffen werd. De kajuit biedt een ruime zit, voldoende luxe en veel opbergruimte. De technische dienst heeft zelfs een eigen ‘garage’ in de vorm van een enorme bakskist. Zo zijn er nog talloze verbeteringen ten opzichte van de J/35 waar we erg blij mee zijn.

2 dagen lang hebben we de boot minutieus nagelopen ter voorbereiding op de overtocht later deze maand. De MaJic is nog verhuurd voor de Round the Island race. Daarna komt ze naar Lelystad waar zij beschikbaar is voor verhuur voor wedstrijden of gewoon een relaxt weekend/(mid)week varen met het gezin. Het MaJic team vaart wekelijks op de woensdagavonden. Ben je benieuwd naar deze mooie J, neem dan contact met ons op en vaar gewoon eens gezellig met ons mee.

MaJic J/109

MaJic J/109 in port

MaJic J/109

MaJic J/109 arrival

MaJic J/109

MaJic J/109 in port