Verslag van de 50 mijls

Schipper: Arnout Jorritsma
Co- schipper: Rob Peerdeman

Voorbereidingen: Viel mee!
Alleen ff nieuwe schroef eronder, antifoulen, en de rest was al met de complete fully crewed ploeg gedaan! Schroef kwam alleen vrijdagmiddag 15:30 aan in Werkendam, nog ff snel naar Lelystad scheuren, schroef monteren, en om 17:30 lagen we te water. Volgende ochtend start om 8:30. Wel de schoonste boot van alle deelnemers!

Wedstrijd: tof!
Om 8:30 een nette start, middenin het veld, 8 knopen wind, onder genua 1 naar de eerste boventon. Hier kwamen we omheen, en op naar de sport I, dan de sport H boei, maar oei… wind weg. Veel shifts, windbaantjes, etc. Tijden heeft goed gelegen, en ook af en toe een paar anderen heel goed voorbij zien gaan. Allert zoeken naar vlagen, veel overstag gegaan op de shifts, en uiteindelijk goed uitgekomen. Aan het einde kruisrak ca 0,6 mijl voor de bovenboei een geweldige shift, we konden ineens met de genaker de boei aanzeilen! Ook deze handelingen gingen redelijk vlekkeloos met 2 man. Nadeel was dat het volgende downwind rak, dus veranderde in een kruisrak….. uiteindelijk 90% van de wedstrijd opgekruist, maar als 2e J109 geĆ«indigd!
Overall waren we 33 ste van de 115 boten, maar duidelijk te zien in de uitslagen is dat de ORC 3 en 4 in het voordeel waren door de latere starttijd.

Uiteindelijk super mooie dag gehad, dual handed is ook mooi zeilen! Volgende start weer fully crewed!

Bedankt organisatie 50 mijls voor de goede organisatie, en ook bedankt Lelystadhaven voor de service op vrijdag!

IMG_0440